Monday 23 December 2019

Lounasravintolat vai omat eväät? Säästin yli 2200€ vuodessa

Kotitekoset baagelit

En oikein koskaan jaksanut miettiä töissä omia eväitä. Työni ovat olleet keskustassa toimistotöitä, ja työkaverini aina käyvät eri lounasravintoloissa.

Se on helppoa, kun ei tarvi miettiä mitä söisi töissä. Käy turkkilaisessa buffassa, nepalilaisessa tai hipster ravintoloissa ottamassa kalliin hyvännäköisen pienen burgerin.

Lounasravintolat tuntuivat ainoalta vaihtoehdolta syödä, sillä kaikki työkaverinikin kävivät niissä. Lisäksi uusissa työpaikoissa se oli hyvä tapa sosialisoida ja tavata muita tyyppejä.

Tyttöystäväni kysyi eräänä päivänä, että miksen vie omia eväitä töihin? Teimme yhdessä perus arjen ruokia, jotka veivät varmasti nälän pois ja usein olivat myös melko herkullisia.

Syyskuusta 2019 aloitin uuden kokeilun ja lakkasin ottamasta lounasseteleitä työpaikaltani. Tämä muutti kaiken.

Lounasseteleistä työpaikoissani on tavallisesti veloitettu 75% lounassetelin arvosta. Esim. 2019 setelien arvo oli 8.90€, ja palkastani vähennettii jokaista seteliä kohden 75% arvosta, eli 6.68€.

Lounaat maksoivat keskimäärin 10.50€. Joskus hieman vähemmän, joskus enemmän riippuen paikasta.

Keskimääräiset ravintolakustannukset syyskuuta edeltävältä kuudelta kuukaudelta oli 193.9€/kk. Siihen sisältyi n. 20 lounasseteliä (134€ palkasta), erotukset lounassetelin jälkeisestä lounaan hinnasta ja muita ravintolakäyntejä pikaravintoloista.

Syyskuusta eteenpäin toin omat evääni töihin. Ruokakauppa kulut eivät muuttuneet, mutta ravintolakulut tippuivat keskimäärin n. 24.67€/kk. Aloin myös hillitä ravintolakäyntejä vapaa-ajalla ja syödä enemmän kotona.

Tykkään syödä ravintoloissa, mutta aiemmalla tavalla minulla meni n. 2700€ vuodessa ravintolakustannuksiin. Nyt tavoitteeni vuodelle 2020 on 500€ ravintoloihin. Säästän mieluummin tuon rahan ja sijoitan sen vaikka osakkeisiin :)

Suuri kiitos tästä muodonmuutoksesta kuuluu tyttöystävälleni, jota ilman en tähän kotiruoka tottumukseen olisi osannut ryhtyä. En aikaisemmin ollut suuri ruuanlaittaja, ja laiskuuttani en jaksanut välttämättä tehä illallakaan ruokaa kotiin, jolloin kävin burger kingin kautta.

Nyt syön paljon terveellisemmin, säästän yli 2000€ vuositasolla ja kotiruuat ovat kaikenlisäksi todella hyviä! 😋

No comments:

Post a Comment