Monday 23 December 2019

2020 Säästötavoite 66% - 80%

Olen aina ollut sitä mieltä, että tavoitteissa rima kannattaa asettaa korkealle. Se että ei saavuta sitä ei haittaa, mutta jos se on liian matala, et oikeasti yritä.


Ensivuodelle haluankin asettaa korkeat säästötavoitteet, jotta vaurastuisin nopeammin. Rahan arvo nuorempana on suurempi, sillä korkoa-korolle efekti kasvattaa omaisuudesta isomman.

Säästötavoitteen lasken kaikilla kuluilla (paitsi velkojenlyhennyksillä) jaettuna kaikilla tuloillani.

2019 vuonna kuluni jakautuivat seuraavalla tavalla:


  • Kulut (lemmikit, ruokakauppa, auto, matkustus, bussilippu ja muut) - 757€/kk
  • Laskut (hoitovastikkeet, netti, vakuutus, sähkö, muut) 477€/kk
  • Itsenikehitys (terveyskulut, hyväntekeväisyys, parturi, sali, harrastukset, koti, vaatteet) 358€/kk
  • Viihde (viihde, ravintolat, streamuspalvelut) 221€/kk


2020 kuukausitavoitteeni säästämisessä tulee olemaan 80% ensisijaisesti.

Tämän saavuttaminen vaatii melkoisia leikkauksia kulutuksessa, ei pelkästään vapaa-ehtoisissa kulutuksissa kuten viihde- ja harrastuskuluissa, mutta myös pakollisissa kuten ruuassa ja bensassa.

80% säästötavoite myös tarkoittaa, että sivutuloni saavuttavat tietyn tulomäärän. Jos sivutuloni tippuvat jossain vaiheessa, 80% tavoite ei onnistu minulla.


Sekundäärinen säästötavoite, joka on hieman realistisempi on 74% säästötavoite.

Tässä skenaariossa sivutuloni voivat tippua hieman, ja yllättäviä kuluja saattaa muodostua. Esim 14-vuotias villakoirani kalliit eläinlääkärireissut. 🙄


Minimi säästötavoitteeni, jonka alle en halua mennä on 66% säästötavoite.

Tässä skenaariossa voi tulla ravintola kuluja, viihde kuluja, synttärilahja kuluja, tai yrittäjäkuluja esim. jos innostun nettisivuja luomaan yms.

Realistisesti tuo on saavutettavissa. Säsätöprosenttini 2019 vuodelta oli n. 35-69% jos ei lasketa parasta ja huonointa kuukautta mukaan.

En myöskään halua kokeilla trendikästä minimalisti vuotta, vaikka se onkin käynyt mielessäni. Haluan nauttia elämästä ja jopa matkustella kahtena kuukautena ensivuonna. Minun onnekseni nautin säästämisestä, joten ainakin suurin osa vuodesta tulee olemaan säästötavoitteiden tavoittelemista. Huhtikuussa ja kesällä sitten ehkä tuo 66% tavoite kun matkustelen, tai jos se ei onnistu, niin lähelle sitä!

No comments:

Post a Comment